Kanavamuutos 31.8.2021

Kaapelitelevisioverkon kanavanumerointi muuttuu tiistaina 31.8.2021 niin, että peruskanavien HD-versiot tulevat ensimmäisenä kanavalistassa, eli kanavapaikasta 1 alkaen. Perustasoiset kanavat (SD) alkavat kanavapaikalta 21 ja siitä eteenpäin. Kaikki kanavat pysyvät ennallaan – kanavat vaihtavat vain paikkaa kanavalistassa.


TV-tekniikka kehittyy

TV-tekniikka on jatkuvasti kehittynyt ja kuvanlaatu parantunut sitä mukaa. HD – eli teräväpiirtolähetykset aloitettiin jo liki 20 vuotta sitten. HD-laatu on merkittävästi SD-laatua parempi ja suurin osa kanavista näytetään tänä päivänä HD:nä. Useimmilla kaapeli-tv-asiakkaillamme on jo HD-laite käytössään, eikä muutos vaikuta heihin muutoin kuin, että kanavat vaihtavat paikkaa.

Palvellaakseen katsojia paremmin ja taatakseen parhaimman katselukokemuksen, alan toimijat ovat tv-foorumissa yhdessä päättäneet vaihtaa kanavanumerointia maamme kaikissa kaapeli-tv-verkoissa. Syksyn vaihdoksen jälkeen, peruskanavien HD-versiot ovat helpommin löydettävissä. Muutos koskee vain kaapeli-tv-verkon asiakkaita eikä vaikuta hinnoitteluun.

Kanavanumeroinnin muutos ei koske antennitelevisioverkkoa tai muita lähetystekniikkoja (HTP-Viihde).


Kanavahaku voi olla tarpeen

Kaapeli-tv-verkon muutostyö aloitetaan tiistaina 31.8.2021 klo 10 alkaen ja arvioidaan valmistuvan samana päivänä klo 15 mennessä. 

Suurin osa uusista televisioista löytävät uudet kanavapaikat automaattisesti. Mikäli televisio ei kuitenkaan löydä kanavia itsestään, voi kanavahaku tai tehdasasetusten palauttaminen olla tarpeen. Voit jo nyt tarkistaa televisiostasi, tukeeko se HD- kanavia valitsemalla kanavapaikka 21. Jos kanavalla näkyy kanava Yle 1 HD, tiedät että televisiosi tukee HD:tä. Muutos ei koske maksukanaviamme. Mikäli televisiosi ei tue HD:tä tarvitset uuden HD-television nähdäksesi HD-kanavia. SD-kanavat näet edelleen kanavapaikalta 21 eteenpäin.