Valokuidun asentaminen

Valokuidun asentaminen

Mitä sinun tontin omistajana on tehtävä, jotta saat valokuitu-liittymän käyttöön?


Voit valita kuituasennuksen avaimet käteen-periaattella, jolloin hoidamme kaikki asennukseen vaadittavat kaivut puolestasi.


Tontilla

Jos haluat tehdä kaivun omalla tointillasi itse, otathan huomioon seuraavat seikat:

Suosittelemme putken tai letkun (väh. 50 mm läpimitta) kaivamista valokuidun liitäntäpisteestä talon tekniseen tilaan.  Käytä esim. PVC sadevesiputkea tai hanki kaapeliputkea meiltä.

Kaapeliputken asennuksen jälkeen voit asentaa siihen valokuidun. Älä asenna sähkökaapeleita tai vesijohtoja ym. samaan putkeen. Asenna kaapeli toivottuun paikkaan ja jätä noin 3 m kaapelista kiepille. Ole varovainen kaivaessasi kaapelia maahan. Muista tiivistää kaapeliputken pää asennuksen jälkeen, ettei sinne pääse pieniä eläimiä tai vettä. Tiivistykseen voit käyttää esimerkiksi solumuovipalaa ja ilmastointiteippiä.

Käsittele kaapelia huolellisesti! Kaapeli ei siedä, että:

  • sitä vedetään väkisin maasta
  • sen päälle ajetaan autolla tms.
  • sitä taitetaan tiukkaan mutkaan (minimisäde 20cm)
  • siihen muulla tavoin käytetään väkivaltaa asentaessa


Härkätien Puhelin vastaa kaapelista aina tontin rajalle asti. Kustanname riittävän määrän kaapelia tonttia varten. Näin pystytään välttämään turhat jatkospisteet tontin rajalla. Luovutamme omistusoikeuden tähän osaan kaapelia asennuksen yhteydessä. Toisin sanoen, sinä vastaat tontin omistajana/haltijana tontin puolella olevasta kaapelista, myös mahdollisista asennusvaurioista mikäli teet asennuksen itse.


Autamme mielellämme, jos jokin kohta askarruttaa.

Talossa

Kaapeliputki tulee asentaa niin, että putken pituus on mahdollisimman lyhyt. Vältä tiukkoja mutkia, minimi suositeltu käyristyssäde on 20cm.

Tämän lisäksi valokuitupäätelaite tarvitsee seinätilaa sisätiloista noin 50 x 50 cm. Jos haluat käyttöösi myös langattoman tukiaseman tai muita lisälaitteita, tilaa tarvitaan enemmän. Tilan on oltava kuiva ja lämpötila nollan yläpuolella ympäri vuoden. Talon sisäverkon liitäntäpisteen pitää olla samassa paikassa ja laitteet tarvitsevat luonnollisesti sähköä, joten läheltä tulisi löytyä vähintään yksi sähköpistorasia.